Σάββατο 25 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Με το φραγγέλιο της ΚΑΠ χτυπάνε τους αγρότες

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος ζητάει συμμόρφωση με τα όσα προβλέπει η ΕΕ σχετικά με τις ενισχύσεις που απέσπασαν οι αγρότες με τον πολυήμερο αγώνα τους τον περασμένο Φλεβάρη

Σε βάρος των αγροτών και του δίκαιου αγώνα τους στρέφεται η πολιτική και των Οικολόγων - Πράσινων
Σε βάρος των αγροτών και του δίκαιου αγώνα τους στρέφεται η πολιτική και των Οικολόγων - Πράσινων
Την απροκάλυπτη στήριξη των Οικολόγων - Πράσινων στην αγροτοκτόνα πολιτική της ΚΑΠ, την οποία με συνέπεια προωθούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και στηρίζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνει η Ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Μ. Τρεμόπουλος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με τις αποζημιώσεις που η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον περασμένο Φλεβάρη ότι θα δοθούν στους Ελληνες αγρότες από εθνικούς πόρους. Πρόκειται για δέσμευση που απέσπασαν οι αγρότες ύστερα από τον πολυήμερο αγώνα τους στα μπλόκα κατά μήκος των Εθνικών Οδών όλης της χώρας, έχοντας φτάσει στο όριο σε ό,τι αφορά την εισοδηματική τους κατάσταση και την ίδια τους την επιβίωση.

Στην Ερώτησή του ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων - Πράσινων, του κόμματος που πριν από λίγες μέρες επαναδιατύπωσε την αντίθεσή του στο έργο της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Η Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης κ. Μάριαν Φίσερ Μπόελ, από τη Σαντορίνη όπου βρέθηκε σε ευρωπαϊκό συνέδριο οίνου, δήλωσε στις 9 Ιουλίου 2009 ότι "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από την ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά στις αποζημιώσεις συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ που πρόκειται να δοθούν στους Ελληνες αγρότες από εθνικούς πόρους" και σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά χρειάζεται να παραδώσει λεπτομερή φάκελο με τα στοιχεία. Επίσης, δήλωσε ότι "θα ήταν καλό να μη δοθούν τα χρήματα πριν δοθεί επίσημα η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ενωση"».

Με βάση τα παραπάνω, ο ευρωβουλευτής ζητάει να μάθει αν «από εκείνη την ημερομηνία, έχει λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επίσημη ενημέρωση από την Ελληνική κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα» καθώς επίσης και «ποια είναι τα πιθανά μέτρα που ενδέχεται να λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε περίπτωση που η αποζημίωση, ή μέρος αυτής, έχει ήδη καταβληθεί στους Ελληνες αγρότες».

Συνήγοροι της ΕΕ και της κυβέρνησης

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση, η ΕΕ και τα κόμματά της οξύνουν την επίθεση στο εισόδημα και τα άλλα δικαιώματα των αγροτών, σπρώχνοντας χιλιάδες από αυτούς να εγκαταλείψουν τη γη και τις καλλιέργειές τους, οι Οικολόγοι - Πράσινοι έρχονται να παίξουν το ρόλο του συνηγόρου της ΕΕ και της πολιτικής της σε βάρος των αγροτών.

Επί της ουσίας, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων - Πράσινων υιοθετεί πλήρως και αναπαράγει τις απόψεις της Ευρωπαίας επιτρόπου. Υιοθετώντας τα κριτήρια που βάζει η ΚΑΠ για την καταβολή και της ελάχιστης ενίσχυσης, προσπαθεί να βάλει εμπόδια στην εκπλήρωση των όποιων δεσμεύσεων απέσπασαν οι αγρότες από τις κινητοποιήσεις τους. Η πρωτοβουλία αυτή των Οικολόγων - Πράσινων, που κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, καλλιεργεί συνείδηση πειθαρχίας και συμμόρφωσης με την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ. Στρέφεται ενάντια στους αγώνες της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς και στόχο έχει να θωρακίσει την αγροτοκτόνα ΚΑΠ που ευνοεί τους μεγαλοαγρότες.

Επιπλέον, με την τακτική τους, οι Οικολόγοι - Πράσινοι έρχονται να δώσουν άλλοθι και στην κυβέρνηση, ώστε να μην υλοποιήσει ακόμα και τις ελάχιστες δεσμεύσεις της, επικαλούμενη τα κριτήρια της ΕΕ και της ΚΑΠ. Δεσμεύσεις που παραμένουν σταθερά μακριά από τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς, όπως αυτά εκφράζονται από την ΠΑΣΥ και καταγράφηκαν στις μεγάλες κινητοποιήσεις του περασμένου Φλεβάρη.

Από αυτή την άποψη, αναδεικνύεται ακόμα πιο επιτακτικά η ανάγκη να πλατύνει η συσπείρωση της μικρής και μεσαίας αγροτιάς στην Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, τη μόνη δύναμη που αντιπαλεύει με συνέπεια την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν, ανάμεσά τους και οι Οικολόγοι - Πράσινοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση του ΚΚΕ στην Κομισιόν για τους αγρότες(2014-02-08 00:00:00.0)
Ξεγραμμένη η φτωχομεσαία αγροτιά(2010-12-03 00:00:00.0)
Καταπέλτης κατά των μικρομεσαίων αγροτών(2009-11-14 00:00:00.0)
Στο ΚΚΕ το μέλλον της αγροτιάς(2009-05-31 00:00:00.0)
Αδιαφορία της ΕΕ για τις καταστροφές στις καλλιέργειες(2005-12-03 00:00:00.0)
«Να ανατραπεί στην πράξη»(2004-03-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ